Algemeen

“een eigenzinnig, vergankelijk en verraderlijk sprookjesachtig universum”

Paul Demets naar aanleiding van een publicatie in Het liegend konijn, oktober 2006 (in De Morgen)

*

“Ik word wel eens een beetje wanhopig als ik aanbiedingsfolders ontvang. In een niet-juiste bui denk ik dan: wie gaat dit in godsnaam allemaal lezen? Maar ja, deze bundel heb ik dan toch maar helemaal tot me genomen en ik vond hem heel erg bijzonder […] een prachtige bundel.”

Erik Jan Harmens, VPRO De Avonden, 05-05-06

*

“Het is een bedreigende wereld die die schetst, zonder dat het verzonnen is. Het is iemand die goed kijkt en dat signaleert. En dat ook heel mooi op kan schrijven.”

Maria Barnas, VPRO De Avonden, 05-05-06

*

“Een vitaal levensgevoel spreekt uit Roelens’ poëzie. Er waait een frisse wind door. Ratio en intuïtie sluiten een monsterverbond, zijn pennenvruchten hebben een krachtige, eigen smaak en zijn lastig te kwalificeren in termen als zoet, zuur of bitter. […] Het is ronduit spannende en belangwekkende poëzie!”

Elmar Kuiper, NRC, 03-03-06

*

“hij krijgt er wellicht de zaal mee op zijn hand als hij zijn gedichten op een podium brengt, maar erg veel heeft het niet te betekenen.”

Bart Van Der Straeten (in De Tijd)

*

“het is een goeie jongen en hij schrijft mooie gedichten.”

Chrétien Breukers (op Poëzierapport)

*

“levendige poëzie die zich sterk bewust is van de mechanismen van de taal en die deze ervaring op de lezer wil overbrengen”

Paul Demets in het boekje van De Nacht der Poëten in Aarschot, 10-09-0

ivm BK SLAM

Thomas Decreus

Saïd Al-Haddad & Claude Io

Eigen verslag + eindresultaten