Herman de Coninckpublieksprijs

Als je dit jaar maar vijf gedichten leest, laat het dan de vijf gedichten van de Herman De Coninckprijs zijn. En als je er maar één goed van vindt, dan nog is dat voldoende om dat ene gedicht je stem te geven. Lees de gedichten. Stem op je favoriete gedicht.

Vorig jaar stemden 4268 lezers op hun favoriete gedicht. Wij, genomineerde dichters voor de Herman De Coninckprijs 2013, vinden dat dat aantal veel hoger kan. Daarom vragen we je met aandrang om dit jaar ook je stem uit te brengen. Meer zelfs: we vragen je om ook jouw familie, vrienden, collega’s, kennissen uit te nodigen om te stemmen. Wees creatief en origineel, zet poëtische acties op gang om zoveel mogelijk mensen de gedichten te laten lezen of horen en te laten stemmen.

Wij koppelen daar iets aan voor jou. Op onze facebookpagina maak je je actie bekend en kan je ook met andere lezers over de gedichten in gesprek gaan. Als we 10.000 stemmen halen, krijgen de drie origineelste acties een boekenpakket met de genomineerde bundels. Bij 15.000 stemmen komen daarenboven bij de origineelste actie enkele dichters bij jou thuis, of bij jouw organisatie optreden.

Mail deze actie door naar zoveel mogelijk mensen, of deel hem op facebook. Twitter met de hashtag #HdCprijs. Voeg gerust aan je bericht een stemadvies toe, als je één bepaalde dichter wil promoten. Wij als genomineerde dichters zullen dat niet doen, wij willen vooral dat zoveel mogelijk mensen ons gedicht lezen. Alvast bedankt voor jouw steun.

Met vriendelijke groet

Annemarie Estor, Delphine Lecompte, Xavier Roelens en David Troch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *